Fitxa ruta


Nom
ERILLCASTELL - BORDA D'AVALL
Tipus d'itinerari
històric
Llargada
2 Km
Desnivells
+19 m / -151 m
Estat

Camí de la Borda d'Avall per la Roca de Peralta.

Aquest camí, que es fa en 45'' en sentit descendent, és la via tradicional que connecta la Borda d'Avall i el poble d'Erillcastell. També és la connexió amb el barranc i les zones de rourera properes a aquest, i amb tots els camps que es troben a la part baixa de Conques.

Va ser un camí important, transitat amb animals de càrrega que transportaven herba, llenya, etc. A més, a ca de Puiol tenien hort a la Borda d'Avall, la qual cosa en feia una via de subministrament durant tot l'any.

El seu sentit transversal i la connexió entre el poble i el barranc en fa també un trajecte molt interessant, atès que permet observar contrastos entre l'ambient solà de la part alta, els prats que  travessem a la part mitjana, i les roureres i finalment el prat de ribera de la part baixa.

(1/17) Erillcastell;

(2/16) Setorres;

(3/15) Tros de la Bassa, avui ja desaparegut (ha quedat integrat a la finca que forma tota la zona de les Collades;

(4/14) Roques Blanques, al damunt del camí, des d'on arrenca el Barranc de la Fornera;

(5/13) per davall del camí vell que va a la Borda d'Amont, el que nosaltres seguim hi forma ací un triangle. Entre l'un i l'altre, aquesta raconada triangular s'anomena es Fosses; a davall del camí queden es Sarrados;

(6/12) barranquet des Fonts;

(7/11) al damunt del camí hi queda la Solana, i a davall, la Llena de Rutxer;

(8/10) barranquet de la Comella;

(9) per davall del Vedat Gran, l'Abeller;

(10/8) es Feixes;

(11/7) a damunt del camí, l'Arguiler, on avui s'ubica el corral de Peiró;

(12/6) passem per davall del Prat des Aigües;

(13/5) travessem el Canalot, o Barranc des Sancibertes;

(14/4) travessem la solana fins a les Peraltes;

(15/3) Queixigar de Montgai;

(16/2) Font de la Peralta;

(17/1) a davall del camí, es Artigons, i al damunt,

Punts d'interés
Tros de la Bassa, el ~ Barranc d'Erillcastell, el (Barranc de Peranera, el) ~ Font de la Peralta, la ~ Barranquet de Besedar (o de la Serra), el ~ Artigons, es ~ Barranc de Fontanelles, el ~ Borda d'Avall, la ~ Barranc des Canals, el ~ Corral de Peiró, el ~ Fosses, es ~ Arguilera, l' ~ Fornera, la ~ Hort de la Borda d'Avall, l' ~ Millani de Puiol ~ Pagos, es ~ Pas cap al Prat de Peranera Puiol, el ~ Prat de la Borda d'Avall, el ~ Vedat Gran, el ~ Queixigar, el ~ Prat des Aigües, el ~ Prat de Peranera de ca de Puiol, el ~ Roquetes, es ~ 1. Erillcastell ~ Barranc des Aigües o des Sancibertes, el ~ Canalot, el ~ Hort de Montgai des Sancibertes, l' ~ Roure des Girostes, el ~
KML de la ruta
kml de la ruta