Fitxa ruta


Nom
IGÜERRI - ESPERAN
Tipus d'itinerari
geològic
Llargada
2,6 Km
Desnivells
+ 135 m
Estat

Un bonic itinerari, especialment en els trams inicial i final.

Surt de la part alta d'Igüerri, a tocar del cóm, per davall de la pista que va a cap a les Fonts del Tou (d'on prové l'aigua del poble).

Va quasi pla fins que surt a la pista Gotarta-Esperan. Si a la sortida discorria entre roures, cada cop més es fa obert (a l'estiu hi farà calor).

Seguint pista amunt, al cap d'1,6 Km conflueix amb el camí que puja de la Borda de Martí, i des d'ací tenim 1 Km fins a Esperan.

En el tram final, podrem veure novament el camí, que en arribar a les Vinyes surt a l'esquerra de la pista per enfilar un pendent més pronunciat fins al despoblat. Recomanable seguir-lo, malgrat que sempre el podem trobar una mica brut de vegetació.

A davall del camí (a la dreta) hi anirem deixant el Vedat, el Solà de Pei, i els Lladrers; i a l'esquerra  el Solà de Martí i el Campo. 

Si abans d'entrar a Esperan trobem el camí excessivament brut, podem sortir cap a la dreta, travessar pel Prat de ca de Pei, en perpendicular al pendent, fins a retrobar la pista i entrar al poble per on aquesta s'acaba, a la part NW de les cases. Evitem entrar-hi; ens podem arribar fins a l'església.

Punts d'interés
Vinyes, les ~ Vedat d'Avall, lo ~ Prat de Pei, el ~ Prat de la Solana, el ~ Prat de Ca de Pei, lo ~ Maiol, el ~ Lladrers, els ~ Iglésia, l' ~ Campo, lo ~ Borda de Pei, la ~ Boixos de Martí, els ~ Boixiguer, el (??) ~ Bedres, es ~ Bebarrues ~ Barranquet del Maiol, el ~ Barranc del Tou, el ~ Barranc de Sarrados, el ~ Barranc de Raons, el ~ Barranc de l'Enfont de Puiol, el ~ Barranc de Bolcaders, el ~ Barranc d'Esperan/de Raons, el ~ Font de la Tosca, la ~ 2. Igüerri ~
KML de la ruta
kml de la ruta